Φακοί Οράσεως

logo-fakoi-orasewsΦακούς Οράσεως

 

  • μονοεστιακοί
  • πολυεστιακοί
  • ειδικές κατασκευές
  • ZEISS, Nikon, SEIKO, HOYA, TOKAI, Essilor

 

 


 

Ψηφιακή Τεχνολογία τελευταίας γενιάς

Η συμβατική σχεδίαση των μονοεστιακών φακών , που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια, θέτει πολλούς περιορισμούς αναφορικά με τα πεδία καθαρής όρασης σε ολόκληρη την επιφάνειά τους.

Οι χρήστες των μονοεστιακών φακών, συχνά παραπονούνται για μειωμένη όραση και χαμηλή ευκρίνεια.

Καθώς το μάτι απομακρύνεται από το οπτικό κέντρο του φακού, δημιουργούνται σφαιρικές εκτροπές και πλάγιος στιγματισμός, με αποτέλεσμα οι διοπτρίες του σφαιρώματος και του κυλίνδρου να διαφέρουν από τη κανονική συνταγή.

Digital LensesΕπίσης, η θέση χρήσης των φακών επηρεάζει την οπτική απόδοση, όπως για παράδειγμα φακοί με κλίση εξαιτίας σκελετού με έντονη καμπυλότητα.

Σφαιρικοί φακοί:

Το αποτέλεσμα είναι κακό σε μεγάλα σφαιρώματα και κυλίνδρους, σε πρίσματα και ακόμα περισσότερο όταν η θέση χρήσης αποκλίνει από τις κανονικές τιμές.

Ασφαιρικοί φακοί:

Οι θετικοί φακοί γίνονται πιο λεπτοί και πιο επίπεδοι, αλλά το αποτέλεσμα είναι κακό σε μεγάλα σφαιρώματα και κυλίνδρους, σε πρίσματα και επιπρόσθετα, όταν η θέσης χρήσης αποκλίνει από τις κανονικές τιμές.

Επομένως, ο βασικός στόχος είναι να εξαλειφθούν οι σφαιρικές εκτροπές και ο πλάγιος αστιγματισμός.

Σήμερα, η ψηφιακή τεχνολογία τελευταίας γενιάς, προσφέρει απίστευτες δυνατότητες στη σχεδίαση και κατασκευή μονοεστιακών φακών.

Φακοί Ατορικοί στην εσωτερική επιφάνεια:

  • Οι θετικοί φακοί γίνονται πιο λεπτοί και πιο επίπεδοι.
  • Καθαρή όραση σε ολόκληρη την επιφάνεια του φακού, σε όλες τις διοπτρίες.
  • Καθαρή όραση, ακόμα και σε σκελετούς με έντονη καμπυλότητα.
  • Καθαρή όραση σε μεγάλους κυλίνδρους.

Νέα Τεχνολογία Blue Cut Coat (προστασία από τη led ακτινοβολία)

Blue-color-light-blurΣτην καθημερινή μας ζωή, καλυπτόμαστε απο έντονη ακτινοβολία, όπως από τις οθόνες των τηλεοράσεων, τις οθόνες των υπολογιστών και τα φώτα τύπου LED που διαθέτουμε.

Πολλές απο τις πηγές εκπέμπουν μεγάλη ποσότητα «μπλε φωτός» για να τονίζεται η φωτεινότητά τους.

Ωστόσο, ολοένα και περισσότερες μελέτες αποκαλύπτουν ότι η χρήση του μπλέ φωτός προκαλεί κόπωση των ματιών μετά απο παρατεταμένη έκθεση.

Το φίλτρο Tokai Blue Coating δεν φιλτράρει απλώς το μπλέ φως, αλλά και τις υπεριώδεις ακτίνες, οπότε μειώνει την εκτυφλωτική λάμψη,βελτιώνει την αντίθεση και ξεκουράζει τα μάτια.

Blue-light-enery